Paštéta z výkrmovej kačacej pečene
Paštéta z výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenená a jemne parfumovaná Armagnacom. Pomalé varenie garantuje zachovanie všetkých senzorických vlastností typických pre túto pochúťku. Paštéta je vyrobená z výkrmovej pečene extra kvality.
Výrobok vyberieme z chladničky 15 minút pred podávaním. Otvoríme potiahnutím červeného jazýčka na gumičke, čím narušíme vákuum a následne uvoľníme kovový klip. Zahriatou špičkou noža oddelíme výrobok od skla a vyklopíme na dosku. Krájame zahriatym tenkým nožom bez zúbkov, prípadne nástrojom na krájanie foie gras – lýrou. Podávame s hriankami a sladkou zaváraninou, ideálne figovým lekvárom alebo sladkým cibuľovým čatní. Polosladké alebo sladké víno tokajského typu vhodne doplní chuťový zážitok z konzumácie tejto pochúťky. Po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote 0° - 4° C